Κατ’ αντιδικία Διαζύγιο

Σε πολλές περιπτώσεις τα δεσμά ενός γάμου πλήττονται σε μεγάλο βαθμό και κλονίζονται σε επίπεδο που δεν δίνει περιθώρια ευελιξίας. Όταν λοιπόν δεν υπάρχει συναινετική διάθεση επίλυσης των διαφορών που προκύπτουν από τις δύο πλευρές, αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε διαζύγιο κατ΄αντιδικία. Πρόκειται για μια πιο περίπλοκη και πολλές φορές χρονοβόρα διαδικασία που χρειάζεται την εξ ολοκλήρου διαχείριση από έμπειρο δικηγόρο σε θέματα οικογενειακού δικαίου.

Η σύνθετη αυτή διαδικασία χρειάζεται λεπτό χειρισμό και αποτελεί τη μοναδική επιλογή λύσης ενός σοβαρά κλονισμένου γάμου.

Ισχυρός Κλονισμός Σχέσεων

Το διαζύγιο κατ’ αντιδικία έρχεται όταν ο γάμος λύνεται για 2 σοβαρούς λόγους:

  • Λόγω ισχυρών κλονιστικών γεγονότων του γάμου.
  • Λόγω διαστάσεως υπέρ τη διετία (διάσταση συζύγων για τουλάχιστον 2 έτη).

Γεγονότα που μπορούν να κλονίσουν μια σχέση γάμου σε τέτοιο σημείο που να μην μπορούν οι δύο σύζυγοι να επαναφέρουν τη σχέση τους σε αρμονικό επίπεδο μπορεί να είναι: η μοιχεία, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας (λεκτικής και σωματικής) σε βάρος του/της ενάγοντος, η διγαμία, η εγκατάλειψη της οικογένειας και της συζυγικής στέγης. 

Επιπλέον, η ανάμειξη τρίτων προσώπων σε θέματα του οίκου, η πλήρης αδιαφορία, η έλλειψη σεβασμού αλλά και μη συμμετοχή στην ανατροφή των τέκνων αποτελούν συχνά λόγους που οδηγούν σε έναν χωρισμό μέσω της δικαστικής οδού. 

Πώς ορίζεται η έννοια της διάστασης;

Η διάσταση διακρίνεται και διαχωρίζεται σε δύο επίπεδα: σε σωματική (εξωτερική) και σε βουλητική. Η σωματική διάσταση αφορά την παύση συγκατοίκησης και συμβίωσης των συζύγων (Μάθετε ΕΔΩ για τη Διάσταση Υπερ της Διετίας). 

Η βουλητική διάσταση αφορά την κοινή θέληση του ζευγαριού να μην διατηρήσει και να τερματίσει οριστικά τον γάμο και την κοινή του πορεία, παρά το γεγονός ότι ζει κάτω από την ίδια στέγη.

Συμβουλευτική & Καθοδήγηση
Ενημερωθείτε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε...

Επικοινωνήστε με τη νομική μας ομάδα για να ελέγξουμε αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την έναρξη της διαδικασίας ενός κατ’ αντιδικίαν διαζυγίου. Θα σας καθοδηγήσουμε καθ’όλη τη διάρκεια της υπόθεσης και θα φροντίσουμε να σας εκπροσωπήσουμε αποσκοπώντας στο βέλτιστο αποτέλεσμα για εσάς.